Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Berberis - Berberis vulgaris
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Busk som blir opptil 3 meter høy og 2 meter vid som produserer store klynger av røde eggformede bær (Syrlige eller sitronaktige). Veldig god som hekk. Den er tett, tornete og nærmest ugjennomtrengelig både for mennesker og dyr. Bærene kan spises rå og kokt. Litt syrlig smak som egner seg best til litt småspising innimellom. Kan brukes som lokkemat til fugler bort fra andre bærbusker og trær som verdsettes høyere - fugler elsker berberis. Berberis er upopulær i korndyrkningsdistriktene fordi den er en nødvendig mellomvært for svartrusten.
Urtekildens Planteleksikon om berberis
Formering av berberis
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : Optimal spiretemperatur er en natttemperatur på 16°c og en dagtemperatur på 20°c. Bruker 1-3 måneder på å spire. Frøplanter er utsatt for soppangrep, slik at god ventilasjon er viktig. Frøene kan lagres i mange år i kjøleskap.
Deling : Deling av rotskudd hele året. Vår og høst gir best resultater.
Stiklinger
:
Semimodne stiklinger
danner raskest røtter. Fra og med st.hans. Rockwool velegnet som rotmedium.
Hardvedstiklinger
fra seint på høsten til midtvinters. I veksthus eller annet beskyttet miljø.
Berberis sorter
Buccaneer (Berberis x carminea): Svært stor avling. God, men ganske syrlig smak. Gjør seg bra i frokostblandinger. H3 planteMystery Fire (Berberis x lologensis): Svært stor avling. God, men ganske syrlig smak. H3 plante
Rubin (Berberis koreana): God smak med svært høyt vitamininnhold (USSR). H6 plante.